Haberler - İç Mimarlık Nedir? İç Mimarlar Ne İş Yapar?

İç Mimarlık Nedir? İç Mimarlar Ne İş Yapar?

İç mimarlık nedir sorusu her insanın aklına gelmiştir. Meslek arayışında olan gençlerin, evini veya iş yerini dizayn etmek isteyen kişilerin, mesleklerle ilgili araştırma yapanların karşılaştığı bir terimdir. İnsanlara yaşanabilir, isteklerine göre dekor ve dizayn ile yaşam alanı oluşturan meslek dalına iç mimarlık denir. Bu mesleği yapan kişiler ise İç Mimar olarak adlandırılır. İç mimarlık kimi insan tarafından basit bir meslek olarak algılansa da birçok inceliği ve detayı olan bir alandır. Malzeme, renk, doku, tasarım gibi konularda uzmanlaşmak üzere eğitim alan iç mimarlar oluşturdukları planı müşteri zevki ile birleştirerek bir tasarım meydana getirir. İç mimarlık mesleğini araştıranlar birçok soru işaretleri ile karşılaşabilir. Bunlardan çoğu bazı mesleklerde efsane olmuş sorulardır. İç mimarların imza yetkisi var mı? İç mimarlar hangi alanlarda çalışır? Bir evin ya da mekânın yaşanılabilir olmasında iç mimarların katkısı nedir?

İç Mimarlık Nedir ve İç Mimarlık Hakkında Merak Edilen Detaylar

İç mimarlık nedir diye araştıranların belli başlı soru işaretleri ile araştırma yaptıkları bilinmektedir. Bunlardan biri iç mimarların çalışma alanlarıdır. İç mimarlar yaşam alanı olabilecek her yerde çalışma olanağına sahiptir. Mimarlıktan ayrılan yönü ise mimarlar yapı tasarlarken iç mimarlar yapının iç dekoru ile ilgilenmektedir. Mimarlar İnşaat Mühendisleri eşiğinde bir yapının oluşmasında imza yetkili olarak görev alırken İç Mimarlar imza yetkisi olmadan veya imzası gerekmeden bir yapının tasarım, dizaynını yapabilir. Ev dekoru ve tadilatında büyük öneme sahip olan iç mimarlar alanların verimli kullanılması, estetik ve teknik konularla ilgilenir.

İç Mekan Tasarımında

  1.  
      -Renk, ışık, biçim, aydınlatma gibi görsel faktörler
      -Yüzey, şekil, doku, alan yönetimi gibi dokunsal faktörler
      -Ses, gürültü, yankı gibi işitsel faktörler

Unsurları iç mekan tasarımında büyük öneme sahiptir.

İç Mimarlar Ne Yapar? İç Mimar Nasıl Seçilmelidir?

İç mimarlar kişilerin yaşam alanlarını düzenleyip hem teknik hem de estetik açıdan daha kullanılır hale getirirler. Sağlıklı, konforlu, modern ve işlevsel yaşam alanına sahip olmak isteyenlerin başvurmaları gereken meslek dalıdır. İç mimarlık ve ev dizaynında en önemli unsur iç mimarın yaratıcılığı ve teknik konulara hakim olmasıdır. Bu açıdan evlerinizin veya iş yerlerinizin iç dekorunu yaparken bu detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir.

İç Mimarlık Nedir? İç Mimarlar Ne İş Yapar?


Toplam Kayıt: 4 [4 - 1] arası   
Sayfa: 1